Aveam niste conopida prin frigider si am zis sa fac ceva din ea... De regula, la noi, conopida nu prea apuca sa vada tigaia pentru ca o consumam in stare naturala, dar de data asta am facut o exceptie :))
500 g conopida
100 g soia cuburi
100 ml apa
2 cepe potrivite
1 ardei capia rosu
50 ml vin alb demisec
1 lgt ierburi de Provence
frunze de telina
sare, piper, frunze de dafin
Cum procedam:
1. Soia o punem la fiert conform instructiunilor de pe plic. Dupa ce a fiert, o scoatem la scurs intr-o sita si o presam ca sa elimine excesul de apa.
2. Conopida o spalam si desfacem buchetelele. O punem intr-un vas non-aderent impreuna cu ceapele taiate cuburi, vinul, ierburile de Provence, dafinul, sarea si apa. Punem capacul si lasam 10 min la foc potrivit.
3. Adaugam ardeiul capia taiat julien si cuburile de soia. Amestecam si mai lasm pe foc 3-5 min.4. Taiem frunzele de telina si punem deasupra.
Pofta Buna!
Nota!
1. Fiindca ingredientele principale sunt cam fade, puteti pune si o lingura de pasta de tomate la final.
2. Puteti adauga si alte condimente.
Si noi suntem amatori de conopida in stare naturala :)) insa si varianta asta suna bine :)
RăspundețiȘtergereE buna si asa!
Ștergere