Am facut o prajitura si m-am gandit c-ar merge mai bine daca ar avea si crema. Cum aveam portocale am decis sa fac o crema mai fresh! A iesit atat de buna ca imi venea sa o pap asa simpla. :">
Ingrediente: 4 oua
1/2 cana zahar
sucul de la 1 si 1/2 portocala
coaja de la 2 portocale
25 g unt
3 si 1/2 lg faina de orez expandat
Mod de preparare:
1. Intr-un vas, pe baie de aburi, batem continuu ouale cu zaharul pana cand acestea se ingroasa si se deschid la culoare.
2. Dupa ce s-au ingrosat punem sucul de portocala, amestecam, apoi punem si untul. Din acest moment mai lasam vasul pe aburi cam 5 minute. Nu va opriti din invartit ;)
3. Luam vasul de pe aburi si incorporam faina de orez si coaja de portocala. Si gata-i crema! Incomparabil mai buna decat cele din comert!
Nota!
Faina de orez expandat nu necesita preparare termica ;)
O crema super buna!Si are o culoare minunata!Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Mihaela!
ȘtergerePupici
Une crème qui me semble délicieuse. J'en mangerai avec plaisir.
RăspundețiȘtergereA bientôt
Tu est tres gentile Nadji! Merci beaucup!
ȘtergereCe culoare frumoasa!!! Cat despre gust... trebuie incercat!! :)
RăspundețiȘtergereMusai sa incerci ;)
ȘtergerePup
Interesanta reteta,dar spune-mi de unde poti cumpara faina de orez expandat?merci
ȘtergereVioleta, faina de orez expandat se gaseste la magazinele care comercializeaza produse naturiste. Cea pe care am cumparat-o eu e de la Sanovita!
ȘtergereSe poate inlocui cu ceva faina de orez expandat? De exemplu... cu amidon din castane? :)
RăspundețiȘtergereNu am incercat, dar teoretic se poate! Daca merge sa ma anunti. :)
Ștergere