Ciorba de vacuta

   Afara e frig si bate vantul, iar o ciorbita fierbinte merge de minune pe vremea asta!


1.8 kg muschi de vita cu putin os
200 g ardei gras rosu
100 g ardei gras galben
100 g rosii cherry
100 g morcov taiat cubulete + 1 morcov intreg
100 g telina
100 g ceapa taiata cubulete + 1 ceapa intreaga
80 g pastarnac
4.5 l apa calda
800 ml bors acru
1 manuta de paste 
patrunjel, sare

Cum procedam:

1. Spalam carnea si o taiem in bucati de 4-5 cm.
2. Punem carnea intr-un vas cu apa rece la fiert. Cand incepe sa fiarba, scurgem apa si spalam carnea din nou pana cand ramane curata. 
3. Carnea o punem din nou in oala, iar peste ea turnam cei 4.5 l de apa calda, punem un morcov intreg si o ceapa intreaga curatate si condimentam cu sare.
4. Spalam si taiem legumele in cubulete, iar cand carnea este fiarta dam drumul legumelor si pastelor (puteti renunta la paste, eu pun pentru ca cei mici sunt innebuniti dupa pastele din ciorba).
5. Puneti borsul intr-un alt vas la fiert, iar cand si legumele sunt fierte punem borsul in oala si lasam sa dea un clocot, apoi inchidem.
6. Taiem patrunjelul si-i dam drumul in oala cu ciorba. 
 Servim ciorbita fierbinte!

Pofta Buna!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.