Biscuiti cu tarate, alune de padure si nuci

   Dragilor pentru ca majoritatea copiilor si a copiilor mari printre care ma numar :P ii adora, azi avem in meniu biscuiti. Sunt grozav de deliciosi, satiosi si extrem de simplu de facut. Chiar merita sa-i faceti acasa!

Ingrediente

300 g faina alba de grau 
40 g tarate de ovaz
50 g complex tarate (grau, orz si secara)
2 lgt praf de copt
80 g zahar brun
40 g miez alune de padure crude
40 g miez de nuca
1/4 lgt sare
80 ml ulei de palmier
150 ml apa

Cum procedam:

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Amestecam ingredientele uscate in afara de alune si nuci.
3. Incorporam uleiul de palmier si apa in ingredientele uscate si framantam bine.
4. Zdrobim nucile si alunele de padure si le incorporam in aluat.
5. Lasam aluatul la temperatura camerei 30 min, dupa care ne apucam de lucru.
6. Intindem aluatul intre doua foi de hartie de copt si il taiem cu ajutorul unor forme.
7. Punem biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 10-15 min.

Nota!
1. Puteti macina miezul de nuca si alunele mai marunt (eu dooar le-am zdrobit mai grosier).
2. Puteti inlocui apa cu lapte si zaharul brun cu miere.


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.