Zacusca de vinete


      Anul trecut am cam tras chiulul la pus conservele pentru iarna, dar anul acesta nu mi-a mai mers :)) nu ca m-as plange Asa ca saptamana trecuta m-am pomenit acasa cu cateva lazi de legume, care mai de care... De cum le-am primit m-am pus pe trebusoara. Reteta aceasta o fac de ani buni si tot familionul o
indrageste, mai putin cel mic, caruia nu-i priesc conservele ;)


Ingrediente:
3.5 kg vinete
4.5 kg ardei kapia + gogosari
600 g ceapa
500 g morcov
500 ml ulei
sare, piper, foi de dafin

1. Spalati ardeii si vinetele. Stergeti-le cu un prosop si puneti-le la copt. Dupa ce s-au copt le curatati (operatiunea aceasta eu am facut-o cu o zi inainte de a pune totul la foc ;)
2. Curatati ceapa si morcovii si dati-le separat prin robot.
3. Incingeti uleiul intr-o oala non-aderenta si puneti ceapa, dupa ce sa inmuiat putin puneti morcovul si sarea (eu am pus 4 lgt cu varf). Dupa 10 minute adaugati ardeii, gogosarii si vinetele date prin robot. Puneti condimentele: piperul si dafinul dupa gust. Lasati la foc potrivit 2 ore si invartiti bine o data la 15 min.

4. Puneti zacusca fierbinte in borcane sterilizate. Puneti borcanele cu capacul in jos si acoperiti-le cu o patura, dupa 5-10  minute intoarceti borcanele in pozitie normala si lasati-le acoperite pana se racesc.

  P.S.
 Eu am inceput zacusca intr-o oala de inox si am terminat-o intr-una de tuci :)) (tot tuciul e mai bun). Nu am pus oala direct pe flacara ci mai intai am pus o tabla  ;)



Comentarii

  1. Are o culoare minunata.De gust nu mai vorbim!
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Harnica!! Tare buna e zacusca asta, eu astept sa primesc ca n-am apucat sa fac :) Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmmm...buna zacusca de vinete. Fur si eu o felie. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Cate borcane ti-au iesit din aceste cantitati?

    RăspundețiȘtergere
  5. Alinuta, ti-au jucat festa tastele calculatorului, la sfarsitul textului, in rest e totul super, ca toate retetele tale. Pupicei tie si printisorului cel mic! Erika

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.