Slim Pear Tart

    Am rezistat eroic aproape 1 saptamana fara dulciuri, dar pana la urma am dat chix... :"> Duminica
am facut aceasta tarta din dorinta de a manca ceva dulce si sanatos dar nu foarte caloricos :P Cineva era foarte amuzat ca mi-a iesit o tarta subtire, "frantuzeasca" :)) dar a fost extrem de multumit de gustul divin al acesteia. Va invit si pe voi la o feliuta din aceasta minunatie.

Ingrediente:

Blat:
  • 65 g germeni de grau
  • 25 g complex tarate (grau, orz, secara)
  • 12 g tarate Psyllium
  • 1 ou
  • 1/2 lg miere (optional)
  • 1 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt esenta de vanilie
  • 2 lg iaurt fara grasime
  • 2 pere potrivite ca marime

Decor:
  • 2 lg iaurt degresat
  • 1/2 lgt miere
  • 10 migdale 
  • 2 pere mici
  • 200 ml vin rosu
  • 1 baton scortisoara




Cum procedam:

Blat:
1. Spalam perele si le razuim cu tot cu coaja, nu le stoarceti inainte de a le amesteca bine cu restul ingredientelor pentru blat.
2. Punem compozitia intr-o tava non-aderenta, nivelam si dam in cuptorul preincalzit la 190-200°C timp de 15-20 min.

Decor:
1. Spalam, cojim si scoatem semintele perelor.
2. Punem vinul cu scortisoara la fiert (10-15 min). Punem si perele in vin ca sa le imbatam putin...
3. Scoatem perele, si dupa ce s-au racit le feliem.
4. Dam midalele prin razatoare.

5. Amestecam iaurtul cu miere.

 
Asamblare:
Punem pe tarta racita iaurtul amestecat cu mierea, perele feliate si migdalele razuite... Si cam asta-i tot!
Pofta Mare!

Nota!
Puteti inlocui mierea cu xylitol sau cu orice alt inlociutor de zahar natural.

Comentarii

  1. Une tarte aux poires originales et qui semble délicieuse. J'aime beaucoup et j'aurai mangé une tranche avec plaisir.
    A bientôt

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata tare bine! Daca ai reusit sa dai migdalele pe razotoare si sa ramai 'intacta' esti o eroina...eu mereu fac ate ceva, rup o unghie chestii de genu' :D Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. fara iaurt ci cu apa sau lapte de cocos...ar merge?

    RăspundețiȘtergere
  4. Ador perele si in combinatia asta cred ca sunt fantastice ! :) felicitari ! <3

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.