Vegan Inka Brownie

             Dragilor, am experimentat si varianta de post a prajiturii cu Inka si vreau sa va spun ca a fost un succes. Aroma si consistenta sunt minunate, iar daca nu ma credeti poftiti de gustati. Week-end linistit va doresc!
Ingrediente:
2 cani faina de grau
3/4 cana Inka
2 cani apa
50 ml ulei
7 g praf de copt
50 ml sirop de soc
1 si 1/2 lg glucoza lichida
1 lg esenta rom
125 ml apa calduta

coaja de la 1 lamaie

Decor:
100 g ciocolata neagra (75% cacao) + 2 lg apa

fructe (afine si nectarina)

Sirop
70 ml apa amestecata cu 1 lg sirop de soc 

Mod de preparare:


 1. Amestecati faina, praful de copt si 2 linguri de Inka. Peste restul de Inka turnati cei 125 ml apa calduta si amestecati. Turnati peste compozitia uscata si mixati.
2. Puneti si restul ingredientelor (siropul de soc, glucoza, apa si uleiul) si mixati bine. La final puneti coaja de lamaie.
3. Turnati compozitia intr-o tava (24 cm) tapetata cu hartie de copt si introduceti in cuptorul preincalzit 5 min la 220°C, iar restul de vreo 40-50 min la 180 °C, sau pana cand scoateti scobitoarea curata ;)
4. Scoateti din cuptor cand e gata si lasati la racit vreo ora, dupa care insiropati.
5. Topiti ciocolata  pe baie de aburi si adaugati-i cele 2 linguri de apa.
6. Puneti ciocolata topita deasupra prajiturii si presarati fructe. Et voilla, aveti o praji delicioasa si fara ingrediente de origine animala ;)

 Pofta Buna dragilor!

Nota!
1. Puteti inlocui glucoza lichida cu miere de albine ;)
2. Puteti inlocui Inka cu cafea solubila.





Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.