Briose cu fructe confiate si migdale

    Aveam pofta de ceva dulce, iar fiica mea a  venit cu ideea sa facem briose. Eu doar am masurat ingredientele, in rest s-a ocupat ea de tot :D (mai putin partea cu introdusul si scosul din cuptor, aaa si fotografiatul :)) Si fiinca tot ploua afara zic ca-i potrivit sa aprindeti focul la cuptor si sa va apucati de copt :P Va doresc un sfarsit de saptamana calduros!

Ingrediente:

  • 2 cani faina
  • 1/4 cana zahar brun
  • 1 1/2 cana iaurt
  • 1 lg miere
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 lgt drojdie
  • 1 ou
  • fructe confiate
  • migdale intregi
  • ............................
  • miere de salcam pentru decor

Mod de preparare:

1. Amestecati faina cu drojdia.
2. Puneti si restul ingredientelor (in afara de fructele confiate si migdale) si omogenizati bine.
3. Lasati aluatul la dospit 15-30 min.
4. Turnati compozitia in forme (daca le vreti mai mari umpleti formele)
5. Puneti fructe confiate deasupra in fiecare forma, si introduceti in mijloc cate o migdala!
6. Dati la cuptor la  200 °C timp de 55 min, sau pana vedeti ca s-au rumenit putin.
7. Dupa ce ati scos de la cuptor puneti pe fiecare briosa miere de salcam!

Pofta Buna!


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.