Tort cu Inka si mousse de fructe

       Dragii mei am am facut aceasta prajitura usoara si racoroasa de ziua iubitei mele mame, careia nu pot sa ii multumesc indeajuns ca mi-a dat viata, m-a crescut, m-a educat, m-a facut sa sper atunci cand speranta ma parasise, m-a facut sa cred in mine atunci cand aveam nevoie. Mami, te iubesc!  Va invit la o portie zdravana de prajitort!

Ingrediente:

Blat
3 oua
1 cana faina
3/4 cana zahar
1 lg esenta de rom
40 g inka
100 ml lapte
1 lgt rasa praf de copt

Crema
500 ml frisca lichida
370 g iaurt
15 g gelatina
350 g pepene galben
50 g nectarina
100 g caise
30-40 pic indulcitor natural din stevia

 1 nectarina pentru decor

Cum procedam:

 Blat:
 1. Separam albusurile de galbenusuri.
2. Albusurile le batem cu 1/2 cana de zahar, iar galbenusurile cu restul de zahar.
3. Dizolvam inka in laptele caldut.
4. Inka dizovata se mixeaza cu galbenusurile. Peste acestea se adauga faina amestecata cu praful de copt si esenta de rom.
5. Se incorporeaza albusurile in compozitie cu ajutorul unei spatule.
6. Puneti compozitia intr-o tava (24cm) tapetata cu hartie de copt si dati in cuptorul preincalzit 5 min la 220 °C, apoi reducem temperatura la 180 °C, 20-30 min, sau pana cand trece testul scobitorii :P.
Pentru crema:
1. Punem caisele taiate, nectarinele si pepenele galben taiat cuburi in blender si mixam.


2. Dupa ce batem frisca bine, dam deoparte 1/2 din ea. In jumatatea ramasa punem iaurtul si 10 g de gelatina hidratata (conform instructiunilor) si indulcitorul natural. 
3. Amestecam piureul de fructe cu 5 g de gelatina hidratata si cu vreo 3 linguri din amestecul de frisca si iaurt.

 Asamblare:
1. Tapetati o tava detasabila cu folie alimentara si puneti blatul in tava. Deasupra blatului puneti 1/2 din compozitia de frisca cu iaurt, puneti apoi piureul de fructe, si restul de frisca cu iaurt. Nivelati dupa fiecare strat pus.
  Eu am pus niste biscuiti sfaramati deasupra (vreo 4) si o bucatica din blat (care mi-a ramas de la nivelat) :D
  2. Dati la frigider minim 4 ore.
   3. Cand il puneti pe platou pentru servire, ornati-l cu frisca (jumatatea care ati dat-o deoparte;) si un trandafir din felii de nectarina.
  Nota!
  Daca nu aveti indulcitor puteti folosi zahar.

  POFTA BUNA!
         Iata si piticul meu care n-a mai avut rabdare sa termin cu pozele si s-a infipt pana la cot in praji :))

P.S.
Sursa de inspiratie a acestei prajituri este Gabi
   La mama am gasit si niste dulceata de visine care am pus-o peste felia mea.... a iesit o nebunie.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.