Inghetata de vanilie si cacao


     Dragilor m-am intors acasa pentru cateva zile. A fost o vara agitata, cu multa distractie, pozne, alergatura si munca... O vara in care ne-am racorit cu inghetata de casa (sau in piscina;) si care as vrea sa nu se mai termine (dar pentru asta ar trebui sa emigrez in California :)). Si fiindca inca mai e cald afara va propun o inghetata ca la mama acasa. Savurati cu intelepciune!

 Ingrediente:

1.5 l lapte
3 oua
10 g zahar
1 lg esenta de vanilie
1 1/2 lg amidon din porumb
2 lg cacao neagra

Mod de preparare:

1. Amestecati 3-4 linguri de lapte cu amidonul,  iar restul il puneti la fiert. Cand da in fiert puneti amoidonul, amestecati bine si mai lasati pe foc 2-3 min.
2. Intr-un vas bateti ouale cu zaharul pe baie de abur, pana cand capata consistenta.
3. Turnati laptele fierbinte peste ouale batute.
4. Imparititi compozitia in doua. Intr-una puneti esenta de vanilie, iar in cealalta puneti cacaoa si amestecati bine.
5. Bagati compozitiile la congelator pentru cateva ore. In primele 2 ore amestecati in compozitii la fiecare 30 min.

    Bon Appetit!


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.