Dovlecei umpluti cu carne de pui

    N-am mai facut dovlecei umpluti de cand eram in facultate. Pe atunci ii faceam cu carne de porc tocata... erau gustosi, dar am descoperit ca sunt mult mai buni cu carnita de pui. Garantez ca nu veti regreta daca ii incercati :P

Ingrediente

1300 g dovlecei (eu am avut 4)
300 g carne de pui (pulpe dezosate)
3 rosii
2 cepe
1/2 ardei gras
80 g orez
1 lg bulion
sare

Mod de preparare:

1. Spalati carnea o curatati de grasime, o taiati cuburi mici si o puneti la rumenit intr-o tigaie non-aderenta.
2. Taiati ceapa si puneti-o peste carne. Adaugati rosiile si adeiul cuburi, puneti deasupra un capac si lasati la foc potrivit 15 min amestecand din cand in cand.
3. Curatati dovleceii e coaja si oparitii 3-5 min.
4. Dupa i-ati oparit scoateti dovleceii, taiati-i in 2 sau in 3 (depinde de marime) si scoateti miezul  (cu grija) cu o lingurita.
5. 1/4 din miezul scos il taiati, il puneti in tiagaie alaturi de carne si lasati la foc mediu inca 15 min.
6.  Orezul il fierbeti separat intr-o cana de apa.
7.  Dupa ce s-a fiert il puneti in tigaia cu legume + carne, adaugati si sare dupa gust si amestecati.
8. Umpleti dovleceii cu compozitia din tigaie, puneti-i intr-un vas (de lut am avut eu), puneti 1/2 cana cu apa, acoperiti si dati la cuptor 25 min la 200°C.
9. Amestecati 1 lg de pasta tomata cu 1/2 cana apa, puneti deasupra dovleceilor si mai lasati la cuptor 20-30 min. Scoateti si apucati-va de papat.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.