Tort cu frosting de cacao

     Pentru ziua onomastica a socrului meu am facut un tort special cu aromele pe care dansul le indrageste cel mai mult.  Cu ocazia aceasta urez  "La Multi Ani"  tuturor celor care poarta numele de Constantin sau Elena! 

Ingrediente

   Blat:
- 7 oua
- 2 cani faina
- 1 1/2 cana zahar
- 100 g ciocolata cu lapte
- 50 g cacao
- 50 g unt nesarat cu 82%grasime
- 125 ml lapte
- 2 lgt esenta de vanilie
  Crema:
- 500 ml lapte
- 4 linguri amidon din porumb
- 3 linguri de zahar
- 400 ml iaurt
- 3 banane
- ananas cuburi
- 5 capsune taiate cuburi
- zeama de la 1/2 lamaie
- 2 plicuri gelatina

  Frosting:
- 150 g unt nesarat
- 500 g zahar pudra
- 100 g cacao

   Cum procedam:

 Blat:
1. Intr-un vas punem laptele, ciocolata si untul pe aragaz, la foc mic, pana se topesc.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar.
4. Batem galbenusurile spuma cu zaharul ramas.
5.Incorporam in galbenusuri mixul de ciocolata, unt si lapte.
6. Cernem faina si cacaoa, putin cate putin, in mixul de galbenusuri.
7. Adaugam si esenta de vanilie in compozitie.
8. Incorporam albusurile batute spuma in compozite, folosind o spatula.
9. Punem compozitia intr-o tava cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt.
10. Introducem in cuptor (incalzit in prealabil) 40-60 min la 190 °C. 

 Crema:
1. Oprim intr-un vas 5 linguri de lapte, iar restul il punem la fiert cu zaharul.
2. Amestecam amidonul cu cele 5 linguri de lapte.
3. Cand laptele da in fiert adaugam solutia de amidon si amestecam bine, lasam la foc mic 5-8 min timp in care amestecam. Lasam crema sa se raceasca complet.

4. Pasam bananele cu zeama de lamaie.
5. Intr-un vas mare amestecam iaurtul, crema de lapte, bananele pasate si gelatina (preparata conform instructiunilot).
6. Dam vasul la frigider 40 min.

Frosting:
Mixam untul cu zaharul si cacaoa. 

Asamblare:
1. Dupa ce s-a racit complet, taiati blatul in 3.
2. Puneti o felie de blat pe farfurie.
3. Insiropati-o cu siropul din conserva de ananas. 
4. Puneti crema in centrul feliei de blat si intindeti-o spre margini.
5. Taiati ananasul in cubulete si puneti-le pe crema, dupa care mai adaugati un strat subtirel de crema.
6. Pentru urmatoare felie de blat repetati pasii 3, 4 si 5 cu mentiunea ca in loc de ananas veti pune capsunele taiate.
7. Puneti si ultima felie de blat si insiropati-o putin.
8. Dati tortul  la frigider 2 ore.
9. Scoateti tortul si puneti frostingul de ciocolata. Il puteti pune cu un sprit sa pur si simplu il intindeti cu un cutit inmuiat in apa. 
10. Ornati dupa preferinta :D

Pofta buna!



Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.