Dupa toate mancarurile grase si carnoase de Paste m-am gandit sa trecem la ceva mai light, ciuperci in sos. Acestea se impaca de minune cu o salata verde si un guguloi de orez, dar pot fi servite si ca atare ;)
Ingrediente:
- 2-3 fire de ceapa verde- 500 g ciuperci
- 50 ml vin rosu (vin de tara)
- 1 si 1/2 lingura pasta de tomate
- apa
- o lingura ulei
- sare
Cum procedam:
1. Spalam si taiem ceapa.2. Spalam si curatam ciupercile de pielita.
3. Punem ceapa la calit cu o lingura de ulei.
4.Taiem ciupercile si le punem in tigaie peste ceapa cand aceasta a devenit sticloasa. Punem capacul si lasam asa cateva minute.
5. Dupa 10 minute puneti o cescuta de vin rosu acrisor, puneti din nou capacul.
6. Dupa alte 5 minute puneti 1 lingura si jumatate de pasta de tomate si 1 cescuta de apa. Amestecati bine si mai lasati la foc mediu inca 5 min.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.