Avem nevoie de:
- 750 g faina
- 12 g drojdie
- 500 ml apa calduta
- 60 ml ulei de palmier
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita de sare
Mod de preparare:
1. Din apa calduta, drojdie, zahar si 2-3 linguri de faina facem o maia, care se lasa la crescut 15-20 min.2. Punem restul fainii si sarea intr-un bol.
3. Dupa ce maiaua a crescut se toarna peste faina din bol si se amesteca. Se pune si uleiul in bol si se framanta energic.
4. Se lasa la dospit 2 ore si iata rezultatul
Eu il folosesc aproape la orice de la pizza pana la cornuri si strudel. Este minunat.
Spor la lucru!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.