tag:blogger.com,1999:blog-712740567020820445.post5521424759115320518..comments2024-02-13T22:05:39.075+02:00Comments on Biochimist La Cratita: Cascaval de casaBiochimist la cratitahttp://www.blogger.com/profile/11214301589223148877noreply@blogger.comBlogger68125tag:blogger.com,1999:blog-712740567020820445.post-55831085942788812892020-12-20T10:20:56.959+02:002020-12-20T10:20:56.959+02:00Acum am văzut filmulețul! Arata tare bine, sper la...Acum am văzut filmulețul! Arata tare bine, sper la primăvară sa reușesc și eu! Oriccu este o sursa de inspirație! MultumescAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/04772770432318271734noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-712740567020820445.post-51688181967921479262019-06-30T18:34:28.832+03:002019-06-30T18:34:28.832+03:00Eu am făcut rețeta cu caș. Cumpărat de la stână 😊...Eu am făcut rețeta cu caș. Cumpărat de la stână 😊.<br />Aștept sa vad cum e la gust. <br />Multumim pentru rețetă. În curând am sa încerc și rețeta de mozzarella. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12981650915584777606noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-712740567020820445.post-87999643571648347992018-03-21T20:03:49.554+02:002018-03-21T20:03:49.554+02:00Nimeni nu isi da seama cat de importanta e maturar...Nimeni nu isi da seama cat de importanta e maturarea casului? De aceea nu se topeste. Casul este prea proaspat nu este suficient acidulat.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-712740567020820445.post-88104026291765690982018-02-05T20:27:48.370+02:002018-02-05T20:27:48.370+02:00merge am facut,de fapt topesti brimza,cu unt sau m...merge am facut,de fapt topesti brimza,cu unt sau margarina o legi,bicarbonatu il face pufos,trebuie faramitat si mestecat bine,,,,Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-712740567020820445.post-47964871707572368172017-02-05T16:47:39.549+02:002017-02-05T16:47:39.549+02:00Arata delicios! N-am avut curaj niciodata sa incer...Arata delicios! N-am avut curaj niciodata sa incerc sa fac cascaval in casa, intotdeauna mi s-a parut ceva pentru bucatarii mai priceputi. Dar cred ca m-am convins!Combatere daunatorihttp://www.pestmag.ro/produs/catchmaster-72mb-capcana-soareci/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-712740567020820445.post-474069799008656232015-06-27T21:11:13.868+03:002015-06-27T21:11:13.868+03:00Am incercat de inca 3 ori, dar nimic. Ultima data ...Am incercat de inca 3 ori, dar nimic. Ultima data a inceput sa se topeasca branza, dar nu se lipea de lingura ca sa o pot rasuci, era prea moale. Ma dau batuta. Eu folosesc cheag "Ideal" lichid (2ml la 10l lapte) si lapte de capra. Poate din cauza asta nu imi iese ?! <br />TeodoraAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-712740567020820445.post-774413848480786832015-06-15T18:57:57.028+03:002015-06-15T18:57:57.028+03:00Am incercat si eu de vreo 3 ori sa fac cascavalul....Am incercat si eu de vreo 3 ori sa fac cascavalul. Dar nu imi devenea asa elastic. Doar sfaramicios. Dupa ce am vazut filmuletul, cred ca stiu unde am gresit. Invart prea repede in oala (ca la mamaliga). Am testat apa inainte, cu o bucatica de cas, care s-a topit in apa, deci temperatura era buna. O sa mai incerc maine, sa vad ce imi iese. <br />TeodoraAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-712740567020820445.post-90106048670193051032015-03-04T09:45:29.284+02:002015-03-04T09:45:29.284+02:00Nu vă irosiţi energia şi resursele. Reţeta este la...Nu vă irosiţi energia şi resursele. Reţeta este la plesneală şi nu iese sub nicio formă. Precum spun punctele 4. şi 5. de mai sus nu se întîmplă nimic în realitate. Oricum vă felicit pentru găsirea acelor poze frumuşele cu care ne-aţi păcălit uşor. Poţi să îl învîrţi şi cu o lingură şi cu cinci, ne se "topeşte" şi nu iese deloc ceea ce pretindeţi aici. Recomand cu încredere să nu aveţi încredere în această reţetă. Dan Zaharia.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-712740567020820445.post-1252776242132573462015-02-08T09:14:05.959+02:002015-02-08T09:14:05.959+02:00Vezi ca este si ideal la sticla de 50 ml. Acum , i...Vezi ca este si ideal la sticla de 50 ml. Acum , iarna, eu trebuie sa pun 5 ml la 10-13 l de lapte pt. ca este laptele foarte gras si nu-si ia cheag altfel. Apoi, trebuie incalzit laptele la MAXIM 35 grade, iar apa in care oparesti casul sa NU depaseacsa 75-80 grade. Amesteci continuu. Incearca si asa: lasa laptele cu cheagul dat 45 minute, apoi "omoara" coagulul cu o paleta de bucatarie. Lasa-l apoi sa se decanteze inca vreo 30 min. si scoate zerul (aproape pe tot). Daca mai ramane putin zer(cca. 1/2 l ) nu e nimic. Apoi, coagulul ce ramane il framanti bine,bine cu manuta si-l rastorni in apa infierbantata deja. NU UITA SA MESTECI INCONTINUU IN APA. Mult succes.<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09634894898852479368noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-712740567020820445.post-84861952605436037112015-02-04T10:56:35.667+02:002015-02-04T10:56:35.667+02:00Am incertcat si eu si am facut laptele cu cheag id...Am incertcat si eu si am facut laptele cu cheag ideal la plic.se incheaga bine,se face casul bine dar nu se inmoaie asa in apa.nu se topeste ca in imagini.imi puteti spune ce as putea sa fac.va multumesc.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-712740567020820445.post-60301775520058682972015-02-02T18:48:25.522+02:002015-02-02T18:48:25.522+02:00Buna Alina. Multumesc mult pentru reteta de cascav...Buna Alina. Multumesc mult pentru reteta de cascaval. Iese foarte bun. As vrea sa stiu si reteta de branza topita daca se poate. Cu stima, Mihai. P.S. Azi am reusit sa fac unt in casa. EXCEPTIONAL!!!<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09634894898852479368noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-712740567020820445.post-29208150905573227032015-01-09T13:12:25.075+02:002015-01-09T13:12:25.075+02:00Draga RV,
Cu tablete n-am facut decat mozzarella,...Draga RV, <br />Cu tablete n-am facut decat mozzarella, dar in principiu e cam la fel. Trebuie sa ajustezi cantitatea, caci nu mai stiu exact cata pastiluta se pune la "n" litri de lapte.<br />Legat de temperatura apei, opresti focul inainte de a da in fiert, sau procedezi cum spuneam in reteta.<br />Apropos de reteta e intr-adevar posibil sa nu tii cont de un amanunt mic de tot, banal, s-apoi sa o dai in bara (am patit-o de cateva ori), dar asta nu-i un capat de lume. In plus fiecare om are un anumit stil de gatit si implicit pune amprenta personala intr-o reteta.<br />Iti urez noroc si te astept cu impresii. Biochimist la cratitahttps://www.blogger.com/profile/11214301589223148877noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-712740567020820445.post-91124273745404663202014-10-30T17:00:11.140+02:002014-10-30T17:00:11.140+02:00Buna ziua.
Se poate folosi foarte bine si otet, nu...Buna ziua.<br />Se poate folosi foarte bine si otet, numai ca acel coagul va avea alta consitenta. :) Ce-i drept n-am incercat sa fac cascaval cu casul obtinut astfel. Biochimist la cratitahttps://www.blogger.com/profile/11214301589223148877noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-712740567020820445.post-59586412224751728612014-10-29T18:47:27.452+02:002014-10-29T18:47:27.452+02:00Buna ziua. N u stiu daca sa mai spus aici ( nu am ...Buna ziua. N u stiu daca sa mai spus aici ( nu am avut rabdare sa citesc toate comentariile recunosc)<br />dar in loc de cheag din comert se poate folosi zeama de la o lamaie cu singura specificatie ca branza(casul) rezultat trebuie trecut prin apa curata pentru a indeparta acreala de la lamaie. Eu nu am folosit cheag din comert dar din ce am vazut in pozele de aici zerul iese mult mai limpede cu zeama de lamaie decat cu cheag din comert.<br />Metoda aceasta de a face branza sau cas se foloseste in india.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13880253840596561239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-712740567020820445.post-86188858400355400762014-05-20T11:48:45.474+03:002014-05-20T11:48:45.474+03:00Sa nu folosesti niciodata pentru afumat rumegus pr...Sa nu folosesti niciodata pentru afumat rumegus provenit de la taierea lemnului cu drujba! Contine ulei de lant :D eventual cel de la circular...dar cel mai recomandat e sa folosesti lemn fructifer taiat cu fierastraul/toporul...ca sa fi sigur :) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-712740567020820445.post-52104419902843647582014-03-10T10:35:35.250+02:002014-03-10T10:35:35.250+02:00sarut mana.apa a avut 80 de grade dupa termometru,...sarut mana.apa a avut 80 de grade dupa termometru,nu s-a dizolvat tot,a mai ramas cam 150 de grame ,ce a ramas cand l-am turnat in sita in speranta ca mai salvez ceva,la gust seamana cu branza fagaras si nici ramasita aceasta nu s-a legat.posibil sa fie cheagul,altceva nu stiu ce sa fie.multumescAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/17208394599690284706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-712740567020820445.post-28943958108447431982014-03-09T10:02:07.799+02:002014-03-09T10:02:07.799+02:00Buna!
S-a dizolvat complet?
E posibil ca apa sa fi...Buna!<br />S-a dizolvat complet?<br />E posibil ca apa sa fi avut o temperatura mai mare de 80 de grade , sa nu fi pus destul cheag, sau sa nu fie cheagul de calitate.<br />Sa stiti ca eu il fac de ceva timp in apa clocotita, la 90-100 grade, tocmai pentru a mai obtine un produs - branza topita. Pun apa ramasa dupa prepararea cascavalului intr-un vas (18-20 cm diametru) in frigider, si a doua zi colectez branza topita care se ridica la suprafata.Biochimist la cratitahttps://www.blogger.com/profile/11214301589223148877noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-712740567020820445.post-2355229617464409492014-03-08T21:19:20.557+02:002014-03-08T21:19:20.557+02:00buna seara.am incercat si eu sa fac cascavalul dup...buna seara.am incercat si eu sa fac cascavalul dupa reteta dumneavoastra dar am intampinat o problema.am taiat casul in bucatele si l-am pus in apa la 80 de grade.problema mea e ca in loc sa se lege branza asa si sa fie elastica a mea pur si simplu s-a dizolvat in apa.care ar putea sa fie problema?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17208394599690284706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-712740567020820445.post-3311115692376083092013-12-11T13:12:33.825+02:002013-12-11T13:12:33.825+02:00Lidia, eu nu-l framant si nici n-am incercat vreod...Lidia, eu nu-l framant si nici n-am incercat vreodata sa-l framant. Il fac exact cum am explicat in reteta. Biochimist la cratitahttps://www.blogger.com/profile/11214301589223148877noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-712740567020820445.post-36101139121369941662013-12-11T13:03:08.047+02:002013-12-11T13:03:08.047+02:00spune-mi te rog dupa ce l-ai oparit nu il mai si f...spune-mi te rog dupa ce l-ai oparit nu il mai si framinti, il pui direct in formamie asa mi-a spus cineva care face cascaval ca dupa oparire il framinta pina iese tot zerul. Oricum mersi pt. reteta o sa incerc. lidianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-712740567020820445.post-16910460621484650222013-11-09T09:02:43.966+02:002013-11-09T09:02:43.966+02:00Adelina, iti multumesc pentru cuvintele frumoase. ...Adelina, iti multumesc pentru cuvintele frumoase. Cheagul il gasesti la farmaciile naturiste si la cele veterinare. Cat despre lapte... trebuie sa ai o sursa sigura. :)Biochimist la cratitahttps://www.blogger.com/profile/11214301589223148877noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-712740567020820445.post-31365869274306081242013-11-08T09:48:54.669+02:002013-11-08T09:48:54.669+02:00Ce pot sa mai spun?! Mai lasat fara cuvinte! Nu m-...Ce pot sa mai spun?! Mai lasat fara cuvinte! Nu m-as incumeta la asa ceva. Nici nu stiu de unde sa cumpar atat lapte nefiert si cel mai important ....CHEAG. Oricum, personal imi ridic palaria in fata ta! FELICITARI DIN TOATA INIMA !Adelinahttps://www.blogger.com/profile/12381973513077751180noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-712740567020820445.post-79204631377387380962013-10-18T12:57:02.376+03:002013-10-18T12:57:02.376+03:00 Cheag la plic n-am folosit asa ca nu stiu sa-ti s... Cheag la plic n-am folosit asa ca nu stiu sa-ti spun daca asta e cauza, dar daca e bun la gust il poti folosi la omleta sau la briose. Nu cred ca e de aruncat. ;)Biochimist la cratitahttps://www.blogger.com/profile/11214301589223148877noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-712740567020820445.post-4844191810745092652013-10-18T12:42:07.488+03:002013-10-18T12:42:07.488+03:00Va rog ajutatima nu stiu ce am gresit am inchegat ...Va rog ajutatima nu stiu ce am gresit am inchegat 10 l lapte de vaca dar l-am inchegat cu cheag la plic ideal cheag asa se numeste, dar eu l-am scurs foarte bine de zar inainte sa il pun in tifon la scurs. L-am lasat de seara pana dimineata la scurs apoi diminwata am pus apa la incalzit si cand l-am pus in apa incalzita nu sa facut elastic ca in imaginile de mai sus. Intradevar era elastic el ca am luat o bucata si am rupt-o sa vad cum e, dar el inloc sa se intinda se sfarama nu stiu ce sa facAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-712740567020820445.post-56316132208636392062013-10-18T08:29:15.992+03:002013-10-18T08:29:15.992+03:00Gasesti retetele de mozzarela accesand urmatoarele...Gasesti retetele de mozzarela accesand urmatoarele link-uri:<br />http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro/2012/05/homemade-mozzarella-i.html<br /><br />http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro/2012/06/homemade-mozzarella-ii.htmlBiochimist la cratitahttps://www.blogger.com/profile/11214301589223148877noreply@blogger.com