Ingrediente
- ·      
500
g făină de grâu (tip 000)
 - ·      
140
g îndulcitor granulat din flori de cocos Sweeteria
 - ·      
100
g fulgi de nucă de cocos
 - ·      
1
ou mediu 
 - ·      
150
g unt moale (82% grăsime)
 - ·      
100
ml lapte (3,5% grăsime)
 - ·      
1/8
lgț sare
 
Glazură:
- ·      
50
g bănuți din ciocolată amăruie  Sweeteria
(70%)
 - ·      
1
lgț ulei de cocos
 
Cum procedezi:
1. Cerni făina într-un vas. 
2. Adaugi îndulcitorul granulat
din flori de cocos, fulgii de cocos, oul bătut, untul moale, sarea și laptele și
amesteci cu o lingură, apoi frămânți manual 3-4 minute, cât să se lege toate
ingredientele și să obții un aluat omogen. 
3. Bagi vasul cu aluat în frigider pentru cel puțin o oră.
4. Preîncălzești cuptorul la
180 grade Celsius, treapta cu ventilație.
5. Tapetezi două tăvi (stadard de cuptor) cu hârtie de copt.
6. Scoți aluatul și îl întinzi într-o foaie de 0,5-0,8 mm, decupezi biscuitii cu o formă (eu am folosit un decupator cerc cu diametrul de 5,5 cm) apoi ii transferi în tăvi cu distanță de 1-2 cm între ei.
7. Introduci tăvile în cuptor
pentru 10-15 minute. După coacere scoți tăvile din cuptor și lași biscuiții să
se răcorească.
8. Prepari glazura punând la
topit pe bain-marie bănuții de ciocolată împreună cu uleiul de cocos într-un
vas termorezistent. O torni într-un poș cu dui simplu subțire (dacă nu ai poș
poți să o torni într-o pungă pe care o tai la un colț), și glazurezi fiecare
biscuit.
Ce frumusei sunt.Tare imi plac.
RăspundețiȘtergereMultumesc, Dia! <3 Sunt si tare gustosi. :)
RăspundețiȘtergere